Klaar voor de start…

Het jaar 2015 is alweer ruim van start gegaan. Veel sporters ook. Vooral de schaatsers zijn natuurlijk gewoon de hele winter actief. Zo zagen we vorige week weer prachtige beelden van de Weissensee. Bij de NOS zagen we de grote jongens en via de webcam onze eigen mannen en vrouwen die daar de alternatieve elfsteden reden. Op Dinsdag onder geweldige omstandigheden. Ze reden allemaal uit in hele nette tijden. Maar vooral onze Nico, die voor het eerst op de Weissensee was, verdiend groot respect. Na zich teruggevochten te hebben van de ernstige ziekte van een paar jaar geleden pakte hij nu weer een overwinning. Met relatief weinig trainingsuren maar met schaatstalent en een geweldige mentaliteit werden de 200 schaatskilometers weggetikt. Niet heel snel maar wel gestaag. Grote klasse.

Het weer zat nog niet mee in Januari. Dus er werd nog niet veel gefietst. Op zondagmorgen zelfs nog helemaal niet. Twee weken geleden kon ik nog even een uurtje of twee alleen ploeteren in de wind. De benen hadden duidelijk een demonstratievergunning aangevraagd. Ondanks mijn demonstratieverbod protesteerden ze hevig.

Vandaag was ik in de gelegenheid om me bij de woensdagmiddaggroep van mijn fietsclub, WTC Dinxperlo, te melden. Liefst elf mannen stonden er aan de start. Ook nu ging het niet hard maar gestaag. Een dikke honderd kilometer stonden er bij thuiskomst op de teller. En de benen hadden hun protest gestaakt.

Een nieuw seizoen is aangebroken. De temperaturen stijgen weer. Het is tijd om te starten. Zondagmorgen staan we er weer.

https://www.strava.com/activities/253480809/embed/062471677d15f062e761f7dc16ee254e1fe67aa2

Plaats een reactie